Trenduri care nu le înțeleg – Greta Thunberg

Erau mai multe gânduri despre Greta, scrise dintr-un foc, rostite cu un iz ușor agresiv, dar cum principala regulă a exprimării-n online este să ștergi prima versiune a gândurilor, așa am făcut și eu, iar acum au rămas întrebările.

De ce ai nominaliza la premiul Nobel pentru pace un proiect cu puternice efecte scindante?

De ce seamănă marketările prezente la Greta Thunberg și Severn Cullis-Suzuki? Desigur, cu diferențele aferente vremurilor.

De ce simt că speech-ul How dare you? e scris de cine trebuie pentru cine trebuie?  Mi-ați furat copilăria și visele! mi-a furat o lacrimă.

Cineva, fără o susținere importantă, ar avea parte de asemenea expunere?

Chiar este vorba despre Greta și acțiunile ei? La un simplu search în online găsești tineri care la 16-17 ani deja au vechime în a face ceva pentru Pământ, unii chiar geniali. Dar internetul vuiește de Greta: cărți, murale, coperți, premii.

Procesul intentat împotriva a 5 țări de acei copii este pe bune? Este vorba despre Argentina, Brazilia, Franța, Germania și Turcia. Parcă lipsesc ceva jucători importanți în poluare…

De ce ONU, odată la ceva vreme, are nevoie de câte un copil care să-i deschidă ochii, să-l aducă în prezent?

E lăudabilă orice acțiune de îmbunătățire a vieții, dar unele lucruri scârție, indiferent cât de bine sunt unse. Poate-s prea bine unse?

Într-una din teoriile conspirației, sigur se acceptă că un eveniment promovat puternic camuflează ceva. Ce?

Dar cum ajută? Cine-i beneficiarul din asta? Ce se creează și se oferă? Cine ce are e câștigat? Ce-i de asimilat?

Eu, de exemplu, am aflat de existența unor adolescenți existenți. Cred că încă, deoarece am uitat din ce an era articolul. Este. De fel, dau last yeer, Daulast Yeer.

Și pe Ilinca o sperii că vine Greta și o ceartă, dacă nu e suficient de ecofriendly. Tre să i-o mai aduc în câmpul vizual. Poate-a omis să-și amintească.

Tu?
Eu?

iMorala:
Sunt ceea ce observ.
Sunt ceea ce. Observ.
Sunt ceea. Ce observ?
Sunt. Ceea ce observ.

P.S.: Pe care.

Leave a Reply

*