Pipiddi did it!

Doamna Mungiu-Pipiddi a criticat, la TVR1, critcii Vioricăi Dăncilă în felul următor:

Mie nu-mi place cum este înjurată doamna Dăncilă, am mai spus şi spun, bărbaţii nu sunt înjuraţi ca femeile atunci când obţin poziţii şi cei care se simt mândri că se simt superiori ei. Sunt în realitate nişte mizerabili, ăsta-i adevărul. Nu i-am auzit vorbind cu curaj în timpul lui Năstase! Nu auzeai pe niciunul piuind pe aici, iar eu nu puteam să apar la nicio televiziune pentru că, vorba aceea, făceam mare scandal. Acuma, astăzi, sunt toţi extraordinar de bravi, toţi ştiu limba română mai mult ca ea. Dacă m-aş pune eu pe ei cu limba lor română, ar fi toţi în aceeaşi poziţie faţă de mine cum sunt ei faţă de ea. Atunci când se creează haită contra cuiva să nu facem parte din haita asta. Să nu ne mai legăm de fleacuri: de cum vorbeşte lumea, de cum se coafează lumea… Mai ales, legaţi-vă de bărbaţi dacă sunteţi sunteţi aşa bărbaţi

În viață, fiecare dintre noi reușește să lase o primă impresie, fără a cuvânta, fără a gesticula, fără nimic. Pur și simplu, prin fiziognomie, lumina ochilor  sau prezență transmitem parte importantă din ceea ce suntem. Nu mi-a plăcut ce mi-a transmis doamna Alina. Nici prima oară, nici a doua, nicicând. Știu, nici eu nu transmit pe placul tuturor, reușind să irit și involuntar, născând, uneori, ciudate trăiri. Știu, nu mai plouă cu sos pe șaorma că nu are dumneaei votul meu, dar poate se-ntreabă cândva și, în dorința de a-i stăvili foamea de răspuns, întind aici o opinie pe felie.

Pe rând.

“Mie nu-mi place cum este înjurată doamna Dăncilă,”

Am observat câteva valuri de opinii ale internauților declanșate de incompetența doamnei Dăncilă, dar n-am văzut nici măcar o înjurătură. Poate n-am căutat suficient, dar orșicum, nu înjuratul a fost vârful de lance al forței reactive, ci umorul, luatul în bâză, ștoul mai grosier sau mai fin, caterinca, ironia, sarcasmul, internetul devenind un Memesis al zilelor noastre.

“am mai spus şi spun, bărbaţii nu sunt înjuraţi ca femeile atunci când obţin poziţii şi cei care se simt mândri că se simt superiori ei.”

Încă-ncerc să-mi dau seama ce-a vrut să zică autorul…. Totuși, reacțiile oamenilor nu au apărut pentru că VVD a ajuns pe această poziție, ci pentru că a ajuns nemeritat și insistă. E clar ca șoriciul porcului că doamna Dăncilă nu beneficiază de competențele minime pentru a ocupa postul de prim ministru, lucru demonstrat cu fiecare act voluntar.

“Sunt în realitate nişte mizerabili, ăsta-i adevărul.”

Deci primul ministru gafează fantastic, iar reacțiile sunt ale unor mizerabili. Corect! Acest val de apelative precum “mizerabili”, “javre”, “jigodii” par cumva desprinse din aceleași file ale aceleiași cărțulii. Și chiar mă-ntrebam în gâtul cui s-o afla Adevărul.

“Nu i-am auzit vorbind cu curaj în timpul lui Năstase! Nu auzeai pe niciunul piuind pe aici, iar eu nu puteam să apar la nicio televiziune pentru că, vorba aceea, făceam mare scandal.”

Destul de cacofunny această doamnă care critică, dacă nu mă-nșel, viteza prea mică cu care am evoluat din punct de vedere al tehnologiei și al asimilării acesteia sau o nesincronizare a evoluției tehnologice cu dorințele sale. Altfel spus, de ce în anul 2ooo oamenii nu se manifestau precum în 2o16? De ce, mizerabililor? Unde vă e mașina universurilor paralele pentru ca adică să acționați după dorințele doamnei? HA?!! Ce-i aia “n-aveam internet, n-aveam facebook”?! Trebuia să vă faceți! Eu pă vremea mea transmiteam MMS-uri prin paharul de plastic! Mare scandal mai făceam!

“Acuma, astăzi, sunt toţi extraordinar de bravi, toţi ştiu limba română mai mult ca ea. Dacă m-aş pune eu pe ei cu limba lor română, ar fi toţi în aceeaşi poziţie faţă de mine cum sunt ei faţă de ea.”

Din prea-păcate, prea multă lume cunoaște limba română mai bine decât Viorica Dăncilă și nu, n-aș dori să se pună pe mine doamna Pipiddi, cu sau fără limbă, fie ea română sau străină. Mi-e bine ș-așa. Totuși, având în vedere modul în care se exprimă pe un post național… n-aș chiar paria pe ea într-o dezbatere cu cei ce-o ilar-linșează pe Viorica Dăncilă. Că Pipidda crede că limba ei i-ar liniști pe absolut toți în aceeași poziție… nu-mi dau seama dacă e o generalizare egocentrică sau o dorință carnală. Sau poate nu i se mai oxigenează creierul suficient de mult, iar fanteziile-și fac loc involuntar printre realități, scăpând spre public printre dinți.

“Atunci când se creează haită contra cuiva să nu facem parte din haita asta. Să nu ne mai legăm de fleacuri: de cum vorbeşte lumea, de cum se coafează lumea… Mai ales, legaţi-vă de bărbaţi dacă sunteţi sunteţi aşa bărbaţi”

Multe-ntrebări naște această exprimare.

1. Ne legăm sau nu ne legăm? Sau ne legăm, ne dezlegăm și-apoi ne legăm și ne legănăm? Îmi miroase a bondage la mijloc. Și puțin după umeri. Și-oleacă-ntre coapse, dacă tot se.
2. Cât de fleac este ca o profesoară poziționată adânc la înaintare din punct de vedere al imaginii să nu fie capabilă nici măcar să citească?
3. Invitația adresată bărbaților de a se lega de bărbați are vreo treabă cu legalizarea căsătoriei homosexualilor? Și dacă se leagă, cine le dă dezlegare? Preafinanciarul Daniel? În plus, femeile nu se leagă? Adevărul e că prea multe femei sunt prea serioase pentru a se bucura de o glumă, dat totuși, hai să avem încredere în ele. Hai  să le legăm oleacă. De noi, de ele…

iMorala: Dreptul la exprimare liberă. Obligația morală la coerență.

Leave a Reply

*